top of page

LAHKO NAREDITE SAMI, A LAŽJE VAM BO Z NAMI

LAHKO NAREDITE SAMI,... 

Seveda se lahko tisti bolj spretni in pogumni barvanja lotite sami, a pri tem ne pozabite, da barvanje stanovanja ne pomeni samo, da gremo do prve prodajalne, kupimo vedro barve in čopič, ter se lotimo dela. Tako na prvi pogled zadeva res deluje enostavno in če jo izvedete v lastni režiji, precej poceni.

PRAVA IZBIRA BARVE ne pomeni samo odtenka barve, ampak izbira njenih pravilnih lastnosti glede na uporabnost, vlažnost v prostoru, kvalitete barve, ki je že nanešena. Izbira napačne barve bo kaj kmalu rezultirala v njenem odstopanju ali vsaj v spremembi odtenka.

ENAKOMERNO OBARVANA POVRŠINA zahteva enakomerno nanašanje. Ravno pravo količino barve na valjčku, enakomerne poteze, ki jih vlečemo z enakomernim ritmom. To pa že ni več tako enostavno. Običajno se neenakomerni nanosi barve na suhi površini res poznajo manj kot na mokri, a povsem ne izginejo.

POKRIVANJE S FOLIJO je za nevešče lahko precej zamudno in zahtevno. Folija mora biti trdno nameščena, trakovi za zaščito pa ravno in trdno prilepljeni. Le tako si boste namreč zagotovili, da ne boste namesto uživanja v na novo obarvanem prostoru še dva dni preživeli na kolenih ali lestvi in odstranjevali neplanirane umetnine.

...A LAŽJE VAM BO Z NAMI

Naš strokovnjak vam bo po ogledu prostora svetoval, katero barvo je najbolje izbrati glede na namembnost prostora, stanje klime v njem in že nanešeno barvo. Prav tako vam bo pojasnil tudi, kako bo nek izbrani odtenek barve deloval na konkretni površini. Na podlagi vaših želja in izmerjenih površin, vam bomo izdelali predračun, v katerem bodo zajeta vsa potrebna dela. Ne bo vas skrbelo, koliko barve bo ostalo, kako bomo vse lepo zaščitili in po delu očistili. Na svoje delo vam bomo dali še garancijo. Z delom bomo pričeli na dan, ki smo ga dogovorili z vami in ga na dogovorjeni dan tudi končali. In medtem lahko vi v bistvu greste na dopust.

test.png

STROŠKI NISO SAMO BARVA IN ČOPIČ. Predvsem bi morali natančno vedeti, koliko barve boste potrebovali. Če je bo premalo, je lahko težava tudi v odtenku, saj obstaja možnost, da dokupljena barva ne bo imela povsem enakega odtenka. Če je bo preveč, jo boste zelo verjetno kakšno leto skladiščili, potem pa zavrgli, saj vam bo precej napoti. Tudi en čopič ali valjček ne bo zadostoval vsem potrebam v prostoru in jih bo treba kupiti kar nekaj. Tudi teh potem kar nekaj časa ne boste potrebovali in bodo zelo verjetno končali v smeteh. Pa pričakujte, da boste uničili vsaj eno oblačilo. Niti cena folije za pokrivanje ni zanemarljiv in če želite, da bodo obarvane samo izbrane površine, jo boste potrebovali kar nekaj. Pa še na kar nekaj kolutov lepilnega traka za obrobe in zaščito robov ne pozabite.

PLESKANJE NI SAMO BARVANJE, saj običajno od zadnjega barvanje preteče kar nekaj časa in površina je posledično zelo verjetno vsaj deloma poškodovana. Tudi zaradi luknjic od žebljev za obešanje slik, odrgnin od pohištva in raznih drugih nezgod. Površino je pred barvanjem potrebno pravilno pripraviti, kar pa zajema dela, ki so za nevešče precej zamudna – kitanje, brušenje. Če površina ni povsem ravna, pa končni izgled zelo verjetno ne bo tak, kot bi si želeli.

166081142-612x612.png
aid26744-v4-728px-Fix-a-Hole-in-a-Wall-S
Untitled-1.png
bottom of page